Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Шмигаль назвав дуже непростою ситуацію з енергопостачанням

Шмигаль назвав дуже непростою ситуацію з енергопостачанням

Категорія: Головне, Політика
Шмигаль назвав дуже непростою ситуацію з енергопостачаннямСитуація з енергопостачанням в Україні є дуже непростою, є проблеми в кількох регіонах. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль.

«Головна мета [російської] атаки – знову наша енергетика. Удар витримали. Енергосистема цілісна, але ситуація дуже непроста. (...) Імпортуємо електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови, щоб система працювала стабільно», - написав він.

Шмигаль уточнив, що остання атака, спрямована проти об'єктів генерації електроенергії та системи її розподілу, сильно пошкодила обладнання.
 
«Дуже важливо для всіх нас зараз знизити споживання електроенергії. Це стосується особливо вечірнього годинника. Усі служби працюють з подолання наслідків. Енергетики працюють 24/7», - зазначив прем'єр.

Раніше 29 березня президент України Володимир Зеленський повідомив про удар російських військових по Канівській та Дністровській ГЕС. До цього, 22 березня, в результаті нічної атаки було виведено з ладу найбільшу в країні ГЕС — Дніпровську, після чого стався великий витік нафтопродуктів у річку Дніпро.