Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Світовий банк передрік Україні банкрутство

Світовий банк передрік Україні банкрутство

Категорія: Головне, Економіка
Світовий банк передрік Україні банкрутствоУ разі відмови у списанні боргів України з боку країн Заходу країну може чекати банкрутство вже у 2025 році. Про це пишуть світові ЗМІ із посиланням на джерело у Світовому банку.

Уточнюється, що у проекті документа про виділення коштів відкрито констатувалося катастрофічне становище державних фінансів України — причиною стали спад в економіці та скорочення обсягів зовнішньої підтримки.

Однак якщо у 2025 році західні кредитори відмовляться списувати борги України, включаючи борги приватних компаній та банків, на країну може чекати банкрутство, відзначило джерело.

29 березня Україна отримала транш у 1,5 мільярда доларів від Світового банку у рамках позики. За словами прем'єр-міністра країни Дениса Шмигаля, майже мільярд доларів виділила Японія, ще близько 500 мільйонів – Великобританія. Кошти підуть на бюджетні видатки для гуманітарних та соціальних потреб України.

26 березня стало відомо, що Київ одержав транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у розмірі 880 мільйонів доларів. Гроші були виділені у рамках програми розширеного фінансування EFF.