Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Туреччині затримали понад 50 підозрюваних у зв'язках із забороненою ІД

У Туреччині затримали понад 50 підозрюваних у зв'язках із забороненою ІД

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Туреччині затримали понад 50 підозрюваних у зв'язках із забороненою ІД Спецслужбами Туреччини затримано 51 особу за підозрою у зв'язках із угрупованням «Ісламська держава». Про це повідомив голова МВС Туреччини Алі Єрлікая.

"У рамках операцій, які проводилися протягом чотирьох днів у 21 провінції, затримано 51 людину за підозрою у зв'язках з терористичною організацією ІД", - написав міністр у соцмережі X.

За даними глави МВС, найбільше затриманих в Анкарі (десять осіб). Під час обшуків було вилучено документи та цифрові носії щодо діяльності угруповання.

У січні угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад на церкву в Стамбулі, в результаті якого загинула одна людина. За даними агентства Anadolu, 3 січня 25 підозрюваних членів угруповання було заарештовано по всій Туреччині за підготовку нападів на церкви та синагоги.

Антитерористичні операції проводяться у Туреччині регулярно. На початку минулого тижня МВС Туреччини повідомило про затримання 147 підозрюваних у зв'язках із угрупованням «Ісламська держава». За рік у Туреччині затримали 3 тис. її гаданих прихильників. З них майже 700 заарештовано. Наприкінці лютого таку операцію провели у п'яти провінціях, зокрема в Ізмірі. Було затримано вісім осіб.

У квітні минулого року президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що розвідувальні служби країни вистежили та вбили лідера угруповання «Ісламська держава» Абу Хуссейна аль-Кураші.