Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ердоган визнав поразку його партії на муніципальних виборах у Туреччині

Ердоган визнав поразку його партії на муніципальних виборах у Туреччині

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Ердоган визнав поразку його партії на муніципальних виборах у Туреччині Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган визнав поразку правлячої Партії справедливості та розвитку на муніципальних виборах, що відбулися у неділю, 31 березня.

"На жаль, після перемоги на виборах у травні 2023 року на муніципальних виборах через дев'ять місяців ми не змогли досягти бажаних результатів", - заявив президент Туреччини.

Політик наголосив, що його партія проаналізують підсумки виборів об'єктивно та самокритично. Він додав, що результати голосування демонструють упущення на місцях.

У Туреччині у неділю відбулися вибори до місцевих органів самоврядування. Правляча в країні Партія справедливості та розвитку (ПСР) вперше за 20 років поступилася опозиції на виборах до муніципальних органів влади.

У лідери вийшла Народно-республіканська партія, у боротьбі за посади мерів великих міст вона отримала 37,3% голосів за підсумками підрахунку 95% протоколів, передає телеканал TRT.

Партія влади програла в Анкарі, Стамбулі, Анталії та Ізмірі, їй віддали голоси в 11 метрополіях та 12 центрах провінцій. Опозиція має 15 з 30 мерів міст у статусі метрополій і 21 пост мера регіональних центрів.

Три міста-метрополії та сім центрів провінцій зайняла прокурдська партія Dem parti, переважно це регіони на південному сході Туреччини зі значною кількістю курдського населення.

Вища виборча комісія Туреччини має намір оголосити попередні результати виборів у понеділок.

Раніше Financial Times писала, що перемога у виборах мера Стамбула стане останнім шансом турецької політичної опозиції. За посаду градоначальника боролися колишній міністр урбанізації Мурат Курум, висунутий партією чинного президента та опозиційний кандидат Екрем Імамоглу.