Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Туреччині опозиційна партія вперше за 20 років перемагає на місцевих виборах

У Туреччині опозиційна партія вперше за 20 років перемагає на місцевих виборах

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Туреччині опозиційна партія вперше за 20 років перемагає на місцевих виборахПрезидент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його Партія справедливості та розвитку не змогла досягти бажаних результатів на муніципальних виборах. Опозиційна Народно-республіканська партія вперше за 20 років оминає правлячу партію.

"На жаль, ми не змогли отримати на муніципальних виборах той результат, якого хотіли і на який сподівалися", - сказав Ердоган своїм прихильникам в Анкарі.

Пан Ердоган вважає, що народ доносить політикам свою позицію через виборчу скриньку та, незалежно від результатів голосування, переможцем стала турецька демократія. Президент наголосив, що вибори завершилися без серйозних подій.
 
За його словами, вони стали "не кінцем, а початком поворотного етапу". Глава держави пообіцяв, що у найближчі 4–5 років його партія зосередиться на нагальних проблемах країни.

Після підрахунку 93% протоколів Народно-республіканська партія отримує 37,4% голосів на муніципальних виборах, правляча Партія справедливості та розвитку – 35,7%. Опозиційні мери трьох найбільших міст — Анкари, Стамбула та Ізміру збережуть посади за підсумками виборів.