Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Німеччині розкрили кількість переданих Україні танків Leopard

У Німеччині розкрили кількість переданих Україні танків Leopard

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Німеччині розкрили кількість переданих Україні танків Leopard Парламентський статс-секретар Міноборони Німеччини Сімтьє Меллер підрахувала кількості переданих Україні основних бойових танків Leopard. Відповідаючи на відповідний парламентський запит члена бундестагу від партії BSW («Союз Сари Вагенкнехт») Алі Аль-Дайламі, Меллер заявила, що Києву було передано 55 танків класу Leopard 1A5 та 18 танків класу Leopard 2A6.

«Який поточний склад танків Leopard, які постачають Німеччина в Україну, самостійно чи у співпраці з іншими країнами, і хто покриває відповідні витрати на ремонт?», - запитував раніше Аль-Дайламі.

«Основні бойові танки Leopard 1A5 передано у розпорядження України: 55 штук. Основні бойові танки Leopard 2A6 передані у розпорядження України: 18 штук. Федеральний уряд України гарантував, що витрати на ремонт цих основних бойових танків будуть покриті», - йдеться у відповіді Меллер.

Парламентський статс-секретар додала, що подальша відповідь на запитання «не може бути дана у відкритій формі» у зв'язку з грифом секретності.
 
«Відповідь федерального уряду на це питання (...) дозволила б зробити негативні висновки про можливості та можливості Бундесверу, його союзників та відповідної промисловості. Це особливо чутливо у світлі війни в Україні», — пояснила Меллер.

У січні американське видання Military Watch Magazine (MWM) писало, що Збройні сили України (ЗСУ) під час боїв втратили більшість німецьких танків Leopard 2, які отримали минулого року. За даними журналу, більшість танків було виведено з ладу під час боїв зі Збройними силами Росії.