Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Разумков: законопроект про мобілізацію завдає шкоди фінансовому сектору України

Разумков: законопроект про мобілізацію завдає шкоди фінансовому сектору України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Разумков: законопроект про мобілізацію завдає шкоди фінансовому сектору УкраїниЕкс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що законопроект про мобілізацію встиг завдати фінансовому сектору країни більше шкоди, ніж бойові дії, порівнявши його з диверсією. Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалу «Новини. Live».

«Цей законопроект сам собою виглядає як диверсія. Тому що його ще не прийняли, а він уже нашкодив Україні і в міжнародному, і в фінансовому плані», — заявив Разумков.

За його словами, лише за січень 2024 року жителі країни зняли з рахунків 24,7 мільярда гривень (понад 58,3 мільярда рублів). Він зазначив, що ця сума перевищує аналогічне значення на початку спеціальної військової операції (СВО) у лютому 2022 року.

Колишній спікер Ради додав, що українці, які залишили раніше країну, прагнуть переоформлювати свої паспорти в закордонних консульствах для того, щоб держава втратила їх з поля зору. Шансів на їхнє повернення на батьківщину стає дедалі менше, підсумував Разумков.

Раніше речник українського парламенту Руслан Стефанчук заявив, що Рада розгляне законопроект про мобілізацію вже на найближчому засіданні.