Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Стефанчук: закон про мобілізацію буде розглянуто на найближчому засіданні

Стефанчук: закон про мобілізацію буде розглянуто на найближчому засіданні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Стефанчук: закон про мобілізацію буде розглянуто на найближчому засіданні Законопроект про мобілізацію в Україні буде розглянуто Верховною Радою України вже на найближчому засіданні. Про це заявив в ефірі українського телемарафону речник українського парламенту Руслан Стефанчук.

Стефанчук повідомив, що законопроект пройшов усі обговорення у профільному комітеті Ради та готовий до розгляду на пленарному засіданні. Він нагадав, що президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроект про зниження мобілізаційного віку до 25 років.

"Я переконаний, що у нас є потенціал на найближче засідання винести його до зали Верховної Ради", - заявив спікер Ради. За його словами, профільний комітет готує таблицю поправок до розгляду законопроекту у другому читанні.
 
Політик додав, що всі депутати розуміють важливість ініціативи, незважаючи на суперечки щодо закону.

Раніше Державна служба статистики України нарахувала майже 500 тисяч нових призовників після рішення Зеленського щодо зниження мобілізаційного віку. Однак у відомстві зазначили, що останній перепис населення проводився ще 2001 року.