Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Шмигаль запросив в Україну військових інструкторів з усієї Європи

Шмигаль запросив в Україну військових інструкторів з усієї Європи

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Шмигаль запросив в Україну військових інструкторів з усієї ЄвропиУкраїна запрошує на свою територію військових інструкторів не лише з Франції, а й з усієї Європи, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільної конференції із прем'єр-міністром Естонії Каєю Каллас. Трансляція велася на YouTube-каналі уряду Естонії.

Шмигаль прокоментував заяви французького керівництва про можливе відправлення контингенту на Україну. Він наголосив, що Збройні сили України (ЗСУ) можуть поділитися досвідом бойових дій не лише з представниками Франції.

"Ми запрошуємо інструкторів з усієї Європи і будемо раді, якщо Франція виконає свою обіцянку про відправлення своїх інструкторів на українські полігони", - заявив український прем'єр.
 
Він додав, що присутність західних партнерів вплине на координацію тренувань ЗСУ, а також закликав західних політиків розглянути можливість партнерства у цій сфері.

Раніше Шмигаль відмовився розкривати плани ЗСУ на 2024 рік через уроки невдалого контрнаступу 2023 року. Він заявив, що велика участь країн у підготовці операції дозволила Росії дізнатися про деталі.