Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Конгресмени закликали Байдена припинити постачання зброї Ізраїлю

Конгресмени закликали Байдена припинити постачання зброї Ізраїлю

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Конгресмени закликали Байдена припинити постачання зброї Ізраїлю Сорок американських конгресменів закликали президента США Джо Байдена та держсекретаря Ентоні Блінкена припинити постачання зброї Ізраїлю. Про це йдеться у колективному листі членів Конгресу США, повідомляє The National News.

Так конгресмени відреагували на удар по міжнародній організації World Central Kitchen.
 
«У світлі нещодавнього удару проти співробітників гуманітарних організацій і гуманітарної кризи, що постійно погіршується, ми вважаємо невиправданим схвалювати дані поставки зброї», — йдеться в листі.

Також члени Конгресу США закликали американського лідера та держсекретаря гарантувати, що будь-яка майбутня військова допомога Ізраїлю, включаючи вже схвалені постачання, залежатиме від умов, які забезпечують її застосування відповідно до законодавства Сполучених Штатів та міжнародного права.

Конгресмени зажадали призупинити постачання зброї, якщо Ізраїль не знизить достатньою шкодою мирним жителям Гази, а також співробітникам гуманітарних організацій.

Раніше шеф Пентагону Ллойд Остін висловив голові Міноборони Ізраїлю Йоаву Галланту обурення ударом по міжнародній організації World Central Kitchen. Остін закликав Галланта провести швидке та прозоре розслідування. На його думку, Ізраїль має публічно поділитися своїми висновками та притягнути винних до відповідальності.