Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Reuters: санкції ускладнюють ремонт російських НПЗ після аварій та ударів дронів

Reuters: санкції ускладнюють ремонт російських НПЗ після аварій та ударів дронів

Категорія: Головне, Політика
Reuters: санкції ускладнюють ремонт російських НПЗ після аварій та ударів дронівРемонт установки каталітичного крекінгу на нафтопереробному заводі (НПЗ) "Лукойлу" в Нижньому Новгороді затягується на невизначений термін, тому що компанія не може знайти запасні частини. Про це із посиланням на кілька джерел пише Reuters.

Установка необхідна для переробки важких вуглеводнів на бензин. Вона не працює із січня, через що підприємство скоротило виробництво бензину на 40 відсотків.

Головною проблемою для НПЗ стали санкції, запроваджені через війну в Україні. Без них для ремонту слід звернутися до американської компанії UOP, що спеціалізується на виробництві обладнання для нафтопереробки. Ускладнює ситуацію відсутність у Росії фахівців, які можуть полагодити установку.

Не менше десяти джерел повідомили, що з подібними проблемами стикаються інші НПЗ, які здебільшого були побудовані або модернізовані за допомогою американських і європейських компаній. Труднощі посилюються атаками дронів, через які, за підрахунками агентства, виведено з ладу 14 відсотків потужностей.

У матеріалі зазначено, що на кожному великому НПЗ у Росії використовується комбінація місцевого та західного обладнання. Співпраця зі США у цій галузі розпочалася під час Другої світової війни, коли Вашингтон у рамках програми ленд-лізу надав обладнання СРСР.

Раніше Reuters повідомив про багаторазове збільшення імпорту бензину з Білорусії. У січні до аварій Росія практично не закуповувала паливо в сусідній країні.