Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » FT: Блінкен попередив Євросоюз та НАТО про посилення допомоги Китаю російському ОПК

FT: Блінкен попередив Євросоюз та НАТО про посилення допомоги Китаю російському ОПК

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
FT: Блінкен попередив Євросоюз та НАТО про посилення допомоги Китаю російському ОПК Держсекретар США Ентоні Блінкен на зустрічі з представниками Європейського союзу (ЄС) та НАТО попередив їх про посилення допомоги Росії з боку Китаю. Про це повідомляє Financial Times (FT) із посиланням на джерела.

Блінкен заявив, що КНР надає російському оборонно-промисловому комплексу (ОПК) допомогу «в масштабах, що турбують». Він наголосив, що Пекін надає Москві «інструменти, матеріали та технічну експертизу».

За його словами, підтримка китайської сторони особливо спрямована на російське виробництво оптичного обладнання та ракетного палива. Також Пекін надає допомогу космічному сектору, додав Блінкен. Він заявив, що це "загрожує іншим країнам".

Американський держсекретар закликав країни НАТО та ЄС висловити побоювання безпосередньо КНР. Також він заявив про необхідність публічно заявити про поглиблення співробітництва. Блінкен додав, що слід вжити відповідних заходів щодо організацій та компаній, які зміцнюють промислову базу Росії.

У березні голова КНР Сі Цзіньпін у рамках Форуму розвитку Китаю в Пекіні провів зустріч із главами 20 великих американських компаній та порад з ділового партнерства між двома країнами. Сі Цзіньпін спробував умовити представників найбільших корпорацій США зберегти довіру до планів та обіцянок Пекіна.