Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Мексика оголосила про розрив дипвідносин з Еквадором

Мексика оголосила про розрив дипвідносин з Еквадором

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Мексика оголосила про розрив дипвідносин з ЕквадоромПрезидент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор доручив главі МЗС республіки Алісії Барсені розірвати дипломатичні відносини з Еквадором. Про це глава держави написав у соцмережі Х.

Відповідне рішення ухвалено після того, як поліція американської країни увірвалася до мексиканської дипмісії для затримання колишнього еквадорського віце-президента Хорхе Гласа, який «був біженцем і просив притулку через переслідування та звинувачення, з якими він зіткнувся».

Обрадор назвав дії еквадорської поліції «кричущим порушенням міжнародного права та суверенітету Мексики».

У 2021 році Національний суд Еквадору дав колишньому віце-президенту країни Хорхе Гласу вісім років ув'язнення за корупційною статтею. Це третій обвинувальний вирок, здобутий Гласом. У 2017 році, незабаром після того, як президент Ленін Морено усунув його з посади, його було засуджено на шість років в'язниці у корупційній справі, пов'язаній з будівельними фірмами. Цей корупційний скандал, відомий як «справа Odebrеcht», став одним із найбільших у Латинській Америці. Своєї провини Глас не визнав. У вересні 2020 року йому дали ще вісім років ув'язнення у справі про хабарництво.