Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський підтримав ідею Макрона про відправку військ та інструкторів на Україну

Зеленський підтримав ідею Макрона про відправку військ та інструкторів на Україну

Категорія: Головне, Політика
Зеленський підтримав ідею Макрона про відправку військ та інструкторів на УкраїнуПрезидент України Володимир Зеленський підтримав ідею лідера Франції Еммануеля Макрона про можливе відправлення французьких військ чи інструкторів на територію України.

Політик зазначив, що навчання українських бійців західними військовими безпосередньо в республіці набагато швидше та ефективніше, ніж відправлення бригад за кордон. Крім того, вони мають здобути бойовий досвід на техніці в польових умовах, а не на базах у мирній державі.

Зеленський також наголосив на важливості будівництва ремонтних хабів для західної техніки в Україні в окремих регіонах, у тому числі підземних.

"Також ми за пропозицію ініціативи бути на кордоні. Як ми можемо відмовлятись? Якщо вони таке пропонують і приїжджатимуть, ми тільки підтримуватимемо", - заявив Володимир Зеленський. 

За словами політика, він не знає конкретних деталей подібних обговорень, проте дуже хоче почути їх від французького колеги.

Наприкінці лютого 2024 року Макрон припустив, що французька армія може бути передислокована на українську територію. У березні президент повторив свої слова, наголосивши, що такий сценарій можливий.