Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » FT: кілька електростанцій в Україні майже повністю знищено

FT: кілька електростанцій в Україні майже повністю знищено

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
FT: кілька електростанцій в Україні майже повністю знищеноУкраїнські чиновники розповіли Financial Times (FT), що кілька електростанцій у республіці було майже повністю знищено. За їхніми словами, нинішні збитки гірші, ніж завдані в зимовий період 2022-2023 років.

"Україна не надала подробиць про масштаби збитків на кожній електростанції, але офіційні особи заявили, що деякі з них, у тому числі в Харківській області (...), були майже повністю зруйновані", - повідомили чиновники про стан електропідстанцій у республіці.

Раніше глава компанії ДПЕК Максим Тимченко визнав, що найбільша енергетична компанія республіки зможе відновити шкоду об'єктам критичної інфраструктури лише за допомогою закордонних постачань.
 
Він наголосив, що для усунення пошкоджень українська компанія використала майже все своє резервне обладнання, що впливає на термін відновлення.

Також Тимченко розповів про послаблення української ППО за кілька місяців. За його словами, країна докладає багато зусиль для відновлення пошкоджених об'єктів, але вони можуть бути зруйновані знову лише однією атакою ЗС Росії.