Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Терапевт: шишки на пальцях ніг та набряки вказують на хвороби серця

Терапевт: шишки на пальцях ніг та набряки вказують на хвороби серця

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я
Терапевт: шишки на пальцях ніг та набряки вказують на хвороби серця Набряки та синюшний колір пальців на ногах вказують на розвиток хвороб серця. Про ці та інші зовнішні ознаки захворювань попередив лікар-терапевт і директор клініки в Сіднеї Джон Каммінс, пише Daily Mirror.

Фахівець уточнив, що опухлі ступні, сині пальці та болючі шишки на пальцях ніг часто є індикаторами поганого кровообігу. За словами лікаря, воно, у свою чергу, пов'язане із серцево-судинними захворюваннями.
 
«Коли серце не працює ефективно, кров може накопичуватись у кінцівках, викликаючи такі симптоми, як, наприклад, затримка рідини в ногах. Я бачив, що сині пальці ніг можуть вказувати на нестачу кисню в крові — можливу ознаку проблем із серцем», — зазначив Каммінс.

Терапевт наголосив, що набряклість та інші зовнішні зміни ніг є вторинним симптомом. Першою та основною ознакою проблем із серцем він назвав біль у грудях, особливо якщо вона з'являється при фізичних навантаженнях.
 
«Моя найважливіша порада щодо здоров'я: раннє виявлення та лікування серцево-судинних захворювань значно покращує результати. Тому регулярно проходьте огляди», - закликав фахівець.