Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У ЄС вигадали спосіб обмежити постачання нафти і газу з Росії в обхід санкцій

У ЄС вигадали спосіб обмежити постачання нафти і газу з Росії в обхід санкцій

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У ЄС вигадали спосіб обмежити постачання нафти і газу з Росії в обхід санкційЧлен Європарламенту (ЄП) від Швеції Елен Фріцзон вигадала спосіб обмежити постачання російських нафти та газу, які, за її словами, продовжують надходити до Євросоюзу (ЄС) в обхід санкцій. Фріцзон закликала маркувати походження всіх енергоносіїв, щоб не допустити постачання з Росії.

«Санкції ЄС проти Росії, як і раніше, вдається обійти. Незважаючи на жорсткі санкції та заборони на імпорт, російська нафта та газ потрапляють до Європи. (...) Цьому необхідно покласти край. Щоб зробити це можливим, необхідно забезпечити маркування походження всіх видів викопного палива, що імпортуються до ЄС, щоб можна було відстежити походження відповідних нафти та газу та припиняти будь-які спроби імпорту російського викопного палива», — йдеться у листі євродепутату.

Вона нагадала, що у 2011 році ЄК внесла аналогічну пропозицію про маркування походження продуктів, які використовують викопні джерела енергії, проте, як уточнює Фріцзон, після переговорів ініціативу було відхилено.

"Тому, беручи до уваги (…) необхідність припинення будь-якого фінансування російської викопної енергетики та перевірки того, що санкції проти Росії повністю дотримуються, чи готова Європейська комісія подати нову пропозицію щодо обов'язкового маркування походження всієї викопної енергії, що імпортується до ЄС?", - заявила член Європарламенту від Швеції.