Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ізраїль заявив про ліквідацію голови комітету з НС «Хамасу»

Ізраїль заявив про ліквідацію голови комітету з НС «Хамасу»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Ізраїль заявив про ліквідацію голови комітету з НС «Хамасу» Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) ліквідувала голову комітету з надзвичайних ситуацій палестинського руху "Хамас" Хатема Альрамері. 
 
Удару винищувачів ЦАХАЛу було завдано вчора, 8 квітня, увечері по центральній частині сектора Газа, повідомила прес-служба армії. За даними ізраїльської сторони, Альрамері був членом військового крила «Хамаса», який відповідав за запуски снарядів у батальйоні Магазі в центральному районі Гази.

Війна Ізраїлю та «Хамасу» триває з 7 жовтня 2023 року. Наприкінці березня 2024-го ЦАХАЛ заявив, що внаслідок авіаудару по центральній частині Гази на початку березня було вбито Марвана Ісса, заступника командувача військовим крилом «Хамаса», третю людину в ієрархії радикального руху.
 
Разом із ним ліквідували ще одного високопоставленого члена угруповання Газі Абу Тамаа, який відповідав за склади зброї "Хамасу" у Газі. 31 березня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху повідомив, що уряд затвердив оперативні плани ЦАХАЛу щодо настання у місті Рафах у секторі Газа.