Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський: "У нас є план контрнаступу"

Зеленський: "У нас є план контрнаступу"

Категорія: Головне, Політика
Зеленський: "У нас є план контрнаступу" Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю газеті Bild заявив, що Київ має план контрнаступу. Він наголосив, що Київ готовий продовжувати бойові дії, і не піде на заморожування конфлікту.

"Так, ми маємо план контрнаступу. Ми обов'язково переможемо. В нас немає альтернативи. Але я не можу цього обіцяти і назвати дату", - заявив президент України. 

29 березня головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Олександр Сирський заявив, що українська армія має підготувати резерви для нового наступу. За його словами, запорукою успіху нової кампанії стане здатність західних союзників Києва збільшити постачання техніки та боєприпасів для ЗСУ.

Зеленський підкреслив, що ЗСУ потрібна зброя, зокрема зі США. Він визнав, що Росія має більше озброєнь і військовослужбовців, проте об'єднаний Захід має сучасні системи та технології.

Зеленський відповів на питання про можливі переговори з Росією та звинуватив Москву в недотриманні домовленостей. Він наголосив, що висловленим обіцянкам не можна довіряти.

Глава держави зазначив, що домовитися можна про все, питання в тому, наскільки існує готовність дотримуватись досягнутих угод.

Він також прокоментував потенційне заморожування конфлікту, побачивши в цьому можливість для Росії підготуватися до нового наступу.

"Звичайно, дехто буде щасливий. Світ скаже: «Так, нам удалося заморозити конфлікт, ракети не літають». Але це тільки доти, доки Росія не збільшить виробництво та запаси військової техніки, ракет, безпілотників і не проаналізує всі помилки, яких припустилася спочатку", - додав Володимир Зеленський. 

Аналогічної думки про переговори дотримується заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане. Він закликав не довіряти Росії на можливих у майбутньому переговорах щодо України. Свою відмову домовлятися з Москвою він пояснив її прагненням використати ситуацію у своїх цілях.