Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В США заборонять користуватися програмами "Касперського"

В США заборонять користуватися програмами "Касперського"

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
В США заборонять користуватися програмами "Касперського" Адміністрація США планує заборонити американським громадянам та підприємствам використовувати будь-яке програмне забезпечення, створене "Лабораторією Касперського". Про це заявив телеканал CNN із посиланням на близькі до ситуації джерела.

Передбачається, що рішення набуде чинності вже у травні. Його прийняли з міркувань національної безпеки. За даними телеканалу, урядові структури США вже не можуть скористатися програмами російського розробника. Однак аналогічні заходи для приватних компаній і громадян мають «безпрецедентний характер».

Очікується, що обмеження випустять лінією міністерства торгівлі країни.

2022 року США внесли російську «Лабораторію Касперського» до списку компаній, що загрожують нацбезпеці країни. До переліку також увійшли дві компанії з КНР.

У 2018 році ВО «Лабораторії Касперського» заборонили використовувати в держустановах США, у 2019 році заборона стала безстроковою. Тоді компанію звинуватили у тісних зв'язках із російськими спецслужбами: довести протилежне не вдалося навіть у суді.