Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Axios: Галлант передав США, що дата операції Ізраїлю в Рафаху не погоджена

Axios: Галлант передав США, що дата операції Ізраїлю в Рафаху не погоджена

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Axios: Галлант передав США, що дата операції Ізраїлю в Рафаху не погодженаМіністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант у розмові з главою Пентагону Ллойдом Остіном 8 квітня заявив, що влада ще не визначилася з датою початку операції в місті Рафах у секторі Газа, пише Axios з посиланням на джерела. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху напередодні стверджував, що дату настання вже погоджено.

За словами співрозмовника Axios, Йоав Галлант сказав Ллойду Остіну, що Ізраїлю необхідно зробити кілька важливих кроків, перш ніж розпочнеться операція в Рафасі. Йдеться, зокрема, про організацію евакуації населення та збільшення гуманітарної допомоги.

Держсекретар США Ентоні Блінкен на прес-конференції 9 квітня заявив, що Ізраїль не повідомляв Білого дому про дату початку операції в Рафаху. Тим часом США, за його словами, ведуть переговори з ізральською владою про пошук «альтернативних і ефективніших» дій, які не ризикують мирним жителям Рафаха.

8 квітня Біньямін Нетаньяху заявив, що для перемоги та звільнення заручників ЦАХАЛу необхідно провести операцію в Рафаху, дату якої вже погоджено. Наприкінці березня прем'єр повідомляв, що уряд затвердив оперативні плани армії щодо наступу, триває підготовка до евакуації населення.

Рафа — місто на кордоні сектора Газа з Єгиптом. За оцінками місцевої влади, у місті перебуває понад 1 млн палестинців. Населення значно зросло з початку війни в секторі Газа, оскільки місцеві жителі прибули до Рафи за притулком. В ООН попереджали, що наслідки операції Ізраїлю в Рафаху стануть катастрофічними. Пан Нетаньяху стверджував, що операцію у місті буде проведено, незважаючи на зовнішній тиск.