Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Найбільша партія Швейцарії вимагала виходу з Ради Європи через рішення ЄСПЛ

Найбільша партія Швейцарії вимагала виходу з Ради Європи через рішення ЄСПЛ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Найбільша партія Швейцарії вимагала виходу з Ради Європи через рішення ЄСПЛНайбільша в парламенті Швейцарії партія «Демократичний союз центру» (UDC; 62 мандати з 200) вимагала виходу країни з Ради Європи через рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Напередодні суд задовольнив позов активісток, котрі звинуватили Швейцарію в тому, що держава не захистила їх від змін клімату.

«У європейських судах явно панують ідеологія та заперечення реальності. Роль судів – забезпечувати дотримання закону, а не грати у політику. Більше того, страсбурзькі судді навіть не врахували той факт, що Швейцарія є зразковою щодо зниження викидів CO2. UDC рішуче засуджує втручання іноземних суддів та закликає до виходу Швейцарії з Ради Європи», - йдеться у заяві UDC.

Понад 2 тис. активісток руху KlimaSeniorinnen («Старійшини на захист клімату») у позові в ЄСПЛ вказали, що через свою стату та вік особливо важко переносять спеку, яка все частіше спостерігається в країнах Європи через кліматичні зміни. Відповідальність за них активісти поклали на державу.

Велика палата ЄСПЛ майже одноголосно (16 голосів проти 1) дійшла висновку, що влада Швейцарії не виконала взяті на себе зобов'язання щодо боротьби зі зміною клімату, що передбачено ст. 8 Європейської конвенції з прав людини. Уряд Швейцарії не зможе опротестувати це рішення ЄСПЛ. Тепер влада країни має вжити заходів щодо усунення недоліків.