Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Держдеп США екстрено виділив 138 млн доларів на постачання Україні запчастин для зміцнення ППО

Держдеп США екстрено виділив 138 млн доларів на постачання Україні запчастин для зміцнення ППО

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Держдеп США екстрено виділив 138 млн доларів на постачання Україні запчастин для зміцнення ППОДержавний департамент США дав екстрений дозвіл на виділення Києву 138 млн доларів для постачання запчастин до зенітно-ракетних комплексів Hawk та їх ремонтного обслуговування.

Це допоможе Україні підтримувати цю систему ППО у робочому стані для захисту населення та критично важливої інфраструктури.

"Україні потрібно терміново збільшити свої можливості захисту від російських ракетних ударів та повітряних можливостей російських сил", - йдеться у повідомленні Держдепу.

Минулої неділі президент Зеленський знову закликав партнерів України посилити допомогу засобами протиповітряної оборони, зокрема, системами Patriot.

«Очевидно, що наявних у нас в Україні коштів ППО не вистачає. У світі є системи ППО, які можуть допомогти, потрібна лише політична воля, щоб ці системи були передані Україні, – сказав Зеленський у вечірньому відеозверненні. — Зараз Patriot місце саме в Україні, щоб згодом їх не довелося застосовувати як мінімум по всьому східному флангу НАТО».