Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ізраїль убив трьох синів та онуків одного з лідерів ХАМАС. Які наслідки можуть загрожувати Тель-Авіву?

Ізраїль убив трьох синів та онуків одного з лідерів ХАМАС. Які наслідки можуть загрожувати Тель-Авіву?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Ізраїль убив трьох синів та онуків одного з лідерів ХАМАС. Які наслідки можуть загрожувати Тель-Авіву? Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) під час авіаудару по сектору Газа ліквідувала трьох синів голови політбюро радикального руху ХАМАС Ісмаїла Ханії. Напад стався у таборі біженців Шаті, на північний захід від міста Газа.

Який проживає в Катарі Ханія підтвердив втрату. Він зазначив, що всього через дії ізраїльських військових він втратив понад 60 родичів.

Один із лідерів ХАМАС додав, що його сини залишалися до останнього з палестинським народом і не покинули сектору Газа. Ханія підкреслив, що те, що сталося з його сім'єю, не вплине на вимоги руху про припинення вогню в анклаві.

Туреччина та Іран висловили співчуття лідеру ХАМАС

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган співчував Ханії у зв'язку із загибеллю синів. У ХАМАС уточнили, що турецький лідер особисто зателефонував голові політбюро руху.

Співчуття також висловили президент Ірану Ебрахім Раїсі та голова Палестини Махмуд Аббас. Вони назвали дії Ізраїлю віроломними, а загибель дітей Ханії – мученицькою.

Радикальне угруповання «Ісламський джихад» (організацію визнано терористичною і заборонено в Росії) пояснило, що Ізраїль, програючи війну в Газі, пішов на такий крок як помста вождям і лідерам ЦАХАЛ. У русі зазначили, що «цей віроломний удар, скоєний першого дня мусульманського свята Ід аль-Фітр, не зламає волю нашого народу, його прагнення до свободи і не змусить піти на поступки».

Ізраїль попередили про неминучий удар

Ізраїль найближчими днями неминуче зазнає великого удару з боку Ірану або його союзників, такого висновку дійшли в розвідувальному співтоваристві США. Імовірно, Тегеран задіє для удару по військових та урядових об'єктах високоточні ракети чи безпілотники. При цьому, уточнюють на Заході, вже йдеться «не про коли, а про коли».

Запланований обстріл стане відповіддю Ірану на удар ВПС Ізраїлю по будівлі поруч із посольством Ірану у столиці Сирії Дамаску 1 квітня. Тоді було зруйновано будівлю іранського консульства та ліквідовано командувачі підрозділу КВІР генерали Мохаммад Реза Захеді та Мохаммад Хаді Хаджі Рахімі.