Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Знищено найпотужнішу електростанцію в Київській області — Трипільська ТЕС

Знищено найпотужнішу електростанцію в Київській області — Трипільська ТЕС

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Знищено найпотужнішу електростанцію в Київській області — Трипільська ТЕС Компанія "Центренерго" повідомила про повне знищення Трипільської ТЕС під Києвом. В результаті ракетної атаки об'єкт був повністю виведений з ладу, а в турбінному цеху почалася пожежа. Поки що він не локалізований.

"Всі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі", - повідомив голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота (цитата з агентства "Інтерфакс-Україна").

Трипільська ТЕС – найпотужніша електростанція у Київській області. Вона генерує близько 57% усієї енергії, яку виробляють підприємства у регіоні (загальний виробіток був 3600 МВт).

Як зазначає «Інтерфакс-Україна», «Центренерго» втратила 100% генерацій, оскільки раніше було знищено Зміївську ТЕС у Харківській області, а Вуглегірська ТЕС перейшла під контроль РФ. Український холдинг ДТЕК на початку квітня повідомляв, що втратив 80% потужностей, що генерують.

Крім того, «Укренерго» повідомила, що у ніч на 11 квітня було пошкоджено підстанції та об'єкти генерації в Одеській, Львівській, Харківській, Київській областях, а також у підконтрольній Києву частині Запоріжжя. "Нафтогаз" повідомив, що сталися вибухи на двох газосховищах. Вони продовжують працювати. Ніхто не постраждав.