Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Міноборони РФ підтвердило удари по українській енергетиці

Міноборони РФ підтвердило удари по українській енергетиці

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Міноборони РФ підтвердило удари по українській енергетиці Міністерство оборони РФ підтвердило, що в ніч на четвер російська армія завдала удару українським енергетичним об'єктам.

У черговому зведенні військового відомства сказано, що масованого обстрілу було завдано «у відповідь на спроби київського режиму завдати шкоди об'єктам нафтогазової галузі та енергетики Росії».

Міноборони стверджує, що «мети удару досягнуто» та «всі об'єкти вражені». Російське Міноборони пише, що внаслідок удару «порушено роботу українських підприємств військової промисловості, зірвано перекидання резервів у райони бойових дій, а також утруднено постачання паливом підрозділів та військових частин ЗСУ».

Росія періодично завдає ударів по українській енергетичній інфраструктурі з осені 2022 року.

Особливо активними такі удари стали навесні цього року, значною мірою було зруйновано енергетичні об'єкти в Харківській області, внаслідок чого друге за величиною місто України має серйозні проблеми з енергопостачанням.

Після ударів, завданих у ніч на четвер, було повністю зруйновано Трипільську ТЕС – найбільшу електростанцію в Київській області.

Україна заявляла, що завдає ударів безпілотниками по російських нафтопереробних заводах, які, зокрема, забезпечують надходження до російського бюджету від експорту енергоносіїв і допомагають постачати паливом збройні сили РФ.