Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Путін прокоментував удари по українських електростанціях

Путін прокоментував удари по українських електростанціях

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Путін прокоментував удари по українських електростанціях Путін прокоментував нещодавні російські удари по українській енергетичній інфраструктурі. Він пояснив їх у такий спосіб: «На жаль, ми спостерігали серію ударів по наших енергооб'єктах останнім часом і змушені були відповідати».

«Ми виходячи з гуманітарних міркувань узимку не завдавали жодних ударів, маючи на увазі, що не хотіли залишити без енергопостачання соціальні установи, лікарні тощо. Але після завдання ударів по наших енергооб'єктах були змушені відповісти», — продовжив Путін під час зустрічі зі своїм білоруським союзником Олександром Лукашенком.

Україна справді завдавала ударів по російських нафтопереробних заводах і паливосховищах (це неофіційно визнавали і в Києві), останніми тижнями це призвело до помітного скорочення виробництва бензину.

Росія інтенсивно атакувала українську енергетику восени та взимку 2022-23 років, у 2023-24 роках атаки на електростанції траплялися, але справді набагато рідше. Обстріли електростанцій у 2022 році Путін теж називав заходом у відповідь, тоді у відповідь на пошкодження мосту через Керченську протоку. Путін багато своїх дій представляє як вимушений крок у відповідь.