Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США та Британія ввели заборону на російські метали

США та Британія ввели заборону на російські метали

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
США та Британія ввели заборону на російські металиСША та Британія вжили спільних заходів щодо розширення заборони на імпорт металів з Росії у спробі завдати удару по важливому джерелу доходів російської економіки.

"Нові заходи забороняють імпорт алюмінію, міді та нікелю російського походження в США", - йдеться в заяві американського Мін'юсту.

Санкції також обмежують використання цих металів на світових біржах та у позабіржовій торгівлі відповідно до заходів, вжитих владою США та Британії раніше.

"Наші нові заборони на основні метали, введені в координації з нашими партнерами в Сполученому Королівстві, будуть і надалі спрямовані проти доходів, які Росія може отримувати для продовження своєї жорстокої війни проти України", - йдеться у заяві міністра фінансів США Джанет Йеллен.

Це означає, що Лондонській біржі металів і товарній біржі Чикаго буде заборонено приймати будь-який новий алюміній, мідь і нікель, вироблені в Росії.

«Позбавити Путіна можливості вести незаконну війну в Україні можна лише тоді, коли ми діємо разом із нашими союзниками, — йдеться у заяві міністра фінансів Великобританії Джеремі Ханта. — Наші рішучі дії зі США щодо заборони російських металів на двох найбільших біржах не дозволять Кремлю направити більше грошей на свою військову машину».