Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Фіцо заявив про зацікавленість Словаччини у дружніх відносинах із РФ

Фіцо заявив про зацікавленість Словаччини у дружніх відносинах із РФ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Фіцо заявив про зацікавленість Словаччини у дружніх відносинах із РФ Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його країна зацікавлена у стандартизації відносин після завершення російсько-українського конфлікту. За його словами, словаки з великою повагою ставляться до жертв, які приніс СРСР для перемоги над фашизмом та звільнення Чехословаччини.

«Цілком ясно заявляю, що як тільки війна завершиться, а вона завершиться, у нас виникне величезна зацікавленість стандартизувати відносини з Росією. <...> Ми зацікавлені в добрих дружніх відносинах»,— сказав Фіцо Словацькому радіо.

Прем'єр Словаччини заявив, що хоче добрих відносин з Росією, президентом Володимиром Путіним та міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Водночас він також хоче досягти добрих відносин з прем'єром України Денисом Шмигалем, який, на його думку, «суттєво конструктивніший» президента Володимира Зеленського.

Пан Фіцо заявив, що підтримує прагнення України до Євросоюзу, але буде проти членства у НАТО. На його думку, вступ України до НАТО став би кроком до третьої світової війни. Прем'єр вважає, що потрібна "незалежна Україна, а не Україна в НАТО".

Роберт Фіцо розповів про різні погляди Словаччини та України на завершення конфлікту з РФ. На зустрічі з паном Шмигалем 11 квітня він сказав, що не вірить у військове вирішення ситуації.
 
«Ви тільки вбиваєте одне одного. Це ні до чого не веде», - сказав прем'єр Словаччини.