Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США оцінили витрати Ізраїлю на відбиття атаки Ірану

У США оцінили витрати Ізраїлю на відбиття атаки Ірану

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У США оцінили витрати Ізраїлю на відбиття атаки Ірану Ізраїль та США не зможуть відбивати інтенсивні атаки Ірану протягом кількох днів. Таку думку висловив колишній американський розвідник Скотт Ріттер у розмові з Al Mayadeen.

Він зазначив, що іранські ракети та безпілотні літальні апарати (БПЛА) змогли досягти ізраїльських військових баз. На думку Ріттера, це говорить про те, що Тель-Авів не в змозі захистити себе.

Крім того, на знищення ракет і дронів витрачаються мільярди доларів, оцінив Ріттер. Колишній розвідник наголосив, що сил Ізраїлю та США не вистачить надовго.

«Скільки днів поспіль Ізраїль та його союзники матимуть змогу застосовувати високотехнологічні засоби протиракетної оборони вартістю мільярди доларів. Відповідь – три чи п'ять днів. Ракети підійдуть до кінця до того, як в Ірану закінчаться дрони. Вгадайте, що після цього станеться?», - наголосив Ріттер.

На думку розвідника, в Ізраїлю рано чи пізно закінчаться кошти ППО. Після цього Іран «розбере» їх.

У ніч із 13 на 14 квітня Збройні сили Ірану випустили територією Ізраїлю 185 безпілотників, 36 крилатих ракет і 110 ракет класу «земля-земля». У свою чергу, у Тегерані заявили, що це стало відповіддю на удар по консульству країни в Дамаску. Після цього у Пентагоні заявили про готовність Сполучених Штатів захищати Ізраїль.