Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Axios: Нетаньягу відмовився від негайної атаки на Іран через дзвінок Байдена

Axios: Нетаньягу відмовився від негайної атаки на Іран через дзвінок Байдена

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Axios: Нетаньягу відмовився від негайної атаки на Іран через дзвінок БайденаПрем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відмовився від пропозиції членів вузького кабінету військових дій Бені Ганца і Гаді Айзенкота про негайну атаку у відповідь на Іран після дзвінка президента США Джо Байдена. Про це повідомляє портал Axios із посиланням на ізраїльських чиновників.

За словами офіційних осіб, Ганц і Айзенкот заявили, що чим довше Ізраїль чекатиме, тим важче йому домогтися міжнародної легітимності для контратаки.

«Нетаньяху хотів дочекатися телефонної розмови із президентом Байденом. Було кілька варіантів відплати, але дзвінок зупинив його. Цей поїзд залишив станцію, і тепер ми можемо перевести дух і ще раз подумати», - сказав один із чиновників.

Під час телефонної розмови з Нетаньяху американський лідер заявив, що Ізраїль має вважати своєю перемогою результати атаки 14 квітня Ірану на його територію в ніч із 13 на 14 квітня.
 
Глава держави зазначив, що ізраїльська сторона відбила більшу частину ударів. За його словами, ця ситуація показала більший військовий потенціал Ізраїлю.