Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Сі Цзіньпін назвав чотири принципи врегулювання конфлікту в Україні

Сі Цзіньпін назвав чотири принципи врегулювання конфлікту в Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Сі Цзіньпін назвав чотири принципи врегулювання конфлікту в УкраїніГолова КНР Сі Цзіньпін провів у Пекіні зустріч із канцлером ФРН Олафом Шольцем. Під час розмови вони серед іншого обмінялися думками щодо військового конфлікту в Україні та методів його врегулювання. Обидві сторони заявили про відданість принципам Статуту ООН та недопущення застосування ядерної зброї чи атак на ядерні об'єкти. Сі Цзіньпін також сформулював чотири принципи, на яких, на думку Китаю, слід підходити до врегулювання конфлікту.

Сі Цзіньпін підкреслив, що в ситуації, що склалася, необхідно не допустити розростання конфлікту або його виходу з-під контролю. З цією метою він запропонував дотримуватися наступних принципів:

  • зосередитися на досягненні світу і не переслідувати корисливих інтересів,
  • працювати над деескалацією ситуації і «не підливати олії у вогонь»,
  • створити умови для мирних переговорів та уникати подальшого загострення конфліктів,
  • мінімізувати негативний вплив конфлікту на світову економіку та не підривати стабільність глобальних промислових ланцюжків поставок.
 
«Китай підтримує всі зусилля, які б сприяли мирному вирішенню кризи. КНР підтримує скликання міжнародної мирної конференції, визнаної Росією та Україною, з рівноправною участю всіх сторін та справедливим обговоренням усіх мирних варіантів. Готові підтримувати співпрацю з усіма сторонами, включаючи Німеччину», - заявив пан Сі.

Пан Шольц перебуває у Китаї із триденним робочим візитом. Це його найтриваліша закордонна поїздка з моменту приходу до влади у грудні 2021 року. Вчора джерела The Wall Street Journal стверджували, що пан Шольц планує переконати Сі Цзіньпіна скоротити економічну підтримку Росії і чинити тиск на російську владу, щоб вони взяли участь у мирних переговорах щодо воєнних дій в Україні. За даними WSJ, канцлер ФРН сподівається, що Китай зможе змусити Росію погодитись на українські умови світу. Вони включають повернення кордонів 1991 року, виплату репарацій та компенсацій.