Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg допустив удар Ізраїлю по ядерних об'єктах Ірану

Bloomberg допустив удар Ізраїлю по ядерних об'єктах Ірану

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Bloomberg допустив удар Ізраїлю по ядерних об'єктах ІрануІзраїль пообіцяв відповісти на напад Ірану на територію країни за допомогою безпілотників та ракет. Можливі варіанти ізраїльської атаки у відповідь описало Bloomberg.

Як зазначає видання, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), ймовірно, має чотири стратегії. По-перше, ізраїльські військові можуть завдати удару по ядерним об'єктам Ірану.
 
«Це був би один із найризикованіших і найагресивніших варіантів і він міг би змусити Іран знову накинутися на Ізраїль, потенційно спровокувавши регіональну війну, якої США, Європа та арабські держави так прагнуть уникнути», — йдеться у публікації.

ЦАХАЛ також може влаштувати кібератаку на військову інфраструктуру супротивника. На думку колишнього глави дослідницького підрозділу розвідувальної служби «Моссад» Сіми Шайн, така відповідь стане сигналом стримування, оскільки вдарить по Ірану, але зведе втрати до мінімуму.

Третій можливий варіант ізраїльської відповіді – це удар по «іранському проксі» на Близькому Сході. Ізраїльська армія може атакувати ліванський рух «Хезболла», хуситів в Ємені або групи в Іраку та Сирії, які фінансує Тегеран.

Крім військової відповіді, Ізраїль може ухвалити рішення зосередитися на війні в секторі Газа та знищенні радикального палестинського руху ХАМАС, у тому числі і на операції в місті Рафах.