Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg оцінило ескіз портрета Черчілля на Sotheby's у $1 млн

Bloomberg оцінило ескіз портрета Черчілля на Sotheby's у $1 млн

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Bloomberg оцінило ескіз портрета Черчілля на Sotheby's у $1 млн Ескіз портрета Уїнстона Черчілля, намальований художником Гремом Сазерлендом, виставлено на аукціон Sotheby's, пише Bloomberg. Парламент Великобританії замовив картину 1954 року до 80-річчя колишнього прем'єр-міністра. Портрет не сподобався Уїнстону Черчіллю, після чого картину було вивезено в його заміський будинок і заховано від широкої публіки.

За даними Bloomberg, вартість ескізу може сягати $1 млн. Картина буде виставлена з 16 по 21 квітня у палаці Бленхейм (графство Оксфордшир), після чого її відправлять на аукціон у Нью-Йорку. Торги відбудуться з 3 по 16 травня.

У матеріалі Bloomberg наводяться слова автора книги «Черчілль та бомба» Кевіна Руана. За його словами, Грем Сазерленд був художником, відомим своїм «суворим реалізмом». Перед початком роботи над картиною Вінстон Черчілль жартома запитав художника, чи має він намір зобразити його у вигляді ангела або бульдога.
 
«І він намалював те, що побачив 1954 року. Це був майже 80-річний чоловік, який роком раніше переніс інсульт», - розповів пан Руан.

Картина не була виставлена у парламенті. Сам Уїнстон Черчілль на презентації картини публічно висміяв роботу, іронічно назвавши її «чудовим зразком сучасного мистецтва». Після цього портрет був вивезений у заміський будинок політика та поміщений у підвал. З того часу доля картини залишалася невідомою. У матеріалі Bloomberg йдеться, що картина була спалена його секретарем Грейс Хембліном та її братом з дозволу дружини політика Клементини. Офіційних підтверджень тому, що картину було справді знищено, досі не виявлено.