Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Дуров заявив про тиск Apple і Google на Telegram

Дуров заявив про тиск Apple і Google на Telegram

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Дуров заявив про тиск Apple і Google на TelegramГендиректор та засновник Telegram Павло Дуров заявив, що найбільший тиск на месенджер чинять не уряди, а американські корпорації Apple та Google. Компанії, за словами підприємця, неодноразово вимагали від керівництва Telegram дотримуватися їх рекомендацій, - пишуть Запорізькі Вісті.

«Я сказав би, що найбільший тиск на Telegram чинять не уряди, а Apple і Google. Коли справа доходить до свободи слова, ці дві платформи можуть, по суті, цензурувати все, що ви можете прочитати на своєму смартфоні», — сказав Дуров в інтерв'ю американському журналісту Такеру Карлсону.

Apple і Google, розповів Павло Дуров, «дуже ясно дають зрозуміти», що якщо Telegram відмовиться дотримуватися встановлених ними правил, месенджер можуть прибрати з магазинів додатків. У такому разі, за словами засновника платформи, «більша частина населення світу втратить доступ до цінного інструменту».

При цьому пан Дуров зазначив, що з деякими вимогами корпорацій не можна не погодитись. Наприклад, він навів заборону на публікацію загальнодоступного контенту з насильством, дискримінацією або жорстоким поводженням з дітьми. Тим часом у решті питань Apple та Google відмовляються йти на компроміси. У зв'язку з цим іноді в версіях Telegram, що поширюються через платформи корпорацій, доводиться видаляти частину контенту, додав Павло Дуров.

В інтерв'ю Такеру Карлсону, опублікованому 17 квітня, Павло Дуров також сказав, що не довіряє американським платформам щодо безпеки. За його словами, в той час як для нього безпека передбачає конфіденційність даних, влада США пояснює запобіжні заходи стеження.