Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: на саміті ЄС Україна та Ізраїль змагатимуться за увагу Європи

Politico: на саміті ЄС Україна та Ізраїль змагатимуться за увагу Європи

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: на саміті ЄС Україна та Ізраїль змагатимуться за увагу Європи На майбутньому саміті лідерів країн Європейського союзу (ЄС) українські та палестино-ізраїльські конфлікти боротимуться за інтерес Європи. Такий розвиток подій передбачило видання Politico.

«Два конфлікти змагатимуться за увагу лідерів країн ЄС, які зберуться на саміт цього тижня. В одному з конфліктів — в Україні вони можуть змінити ситуацію, а в іншому — між Іраном та Ізраїлем — не можуть», — стверджується в матеріалі.

Згідно з публікацією, у суперництві за інтерес з боку Євросоюзу близькосхідний конфлікт «займатиме більше уваги, ніж Україна — країна-кандидат у члени ЄС».

За даними видання, ЄС може зосередитись на Близькому Сході, незважаючи на те, що Україна «відчайдушно благає про додаткову європейську допомогу, поки ситуація на фронті обертається проти неї».

У бесіді з Politico міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс заявив, що на тлі допомоги військ країн Заходу у відбитті іранської атаки на Ізраїль «Київ продовжує просити про такий самий захист у цих же країн уже понад два роки».