Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Великі банки Китаю відмовилися приймати платежі з Росії

Великі банки Китаю відмовилися приймати платежі з Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Великі банки Китаю відмовилися приймати платежі з Росії Відразу чотири великі банки Китаю останнім часом відмовилися приймати платежі з Росії через загрозу вторинних санкцій США. Джерело "Известий" розповіло, що новими учасниками списку стали найбільший банк Китаю ICBC, а також China Citic Bank, Industrial Bank та Bank of Taizhou.

Посилення з'явилися наприкінці березня. На той момент ситуація з платежами загалом різко погіршилася, бо повертатися стали близько 80 відсотків транзакцій.
 
Генеральний директор ділової ради при Торгово-промисловій палаті (ТПП) РФ Олексій Єгармін зазначив, що особливо ускладнилися розрахунки за промислові товари, споживчі продукти постраждали меншою мірою.

Співрозмовник видання наголосив, що у квітні доставляти обладнання з Китаю стало дуже складно, і у травні жодних змін не передбачається.

У свою чергу комерційний директор компанії «Імпая Рус» Олексій Разумовський попередив, що приклад великих банків почали наслідувати дрібніші організації, які раніше були більш лояльні до платежів з Росії. Особлива складність виникає у відсутності визначеності. Платіж може довго висіти необробленим, а потім відхиляється без пояснення причин і доводиться починати все наново.