Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як вибрати пилосос?

Як вибрати пилосос?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT

 

Як вибрати пилосос? Пилосос є одним з основних побутових приладів у домі. Однак багато хто з нас не знають, який пилосос купити. На ринку є типи пилососів для різних цілей. Щоб підібрати для себе справді хороший пилосос, потрібно розглянути, які функції є для нас найважливішими та чого ми очікуємо від нашого домашнього обладнання.


Варто враховувати наші звички прибирання, наприклад, як часто ми пилососимо. Давайте також подумаємо, де ми будемо зберігати наше обладнання та пилосос якого розміру в нашому домі є місце. Нарешті, варто подумати про те, чи хочемо ми прати килими чи оббивку вдома, а також про те, які поверхні ми будемо зазвичай пилососити: м’які, такі як килими чи килимки, чи, можливо, жорсткі, такі як панелі, дошки чи плитка для підлоги.

 

Візьмемо до уваги кожен аспект, пов’язаний із зручністю використання пилососа – наявність електричних розеток, необхідність носити пилосос тощо. Тільки так ми створимо базову схему обладнання, яке відповідатиме нашим очікуванням. Отже, давайте візьмемо до уваги такі параметри, як індикатор DPU, згаданий вище, а також: вага та розміри пилососа, використовувані в ньому функції, додаткові аксесуари та можливість роботи вологим або миттям.

 

Варто пам’ятати, що вибирати багатофункціональне обладнання можна тільки тоді, коли ми впевнені, що будемо використовувати всі його функції. Це не мистецтво купити миючий пилосос, а потім ніколи не використовувати функцію прання. Так само, вибираючи робота-прибиральника в якості основного пилососного обладнання, не завжди дає задовільний ефект. Нижче ми подаємо короткий опис окремих типів пилососів, доступних на ринку, що допоможе вам вирішити, який пилосос купити та який з них найкраще працюватиме у вашому домі.

 

Мішкові пилососи

Мішкові пилососи є найпопулярнішими видами пилососів. Як випливає з назви, бруд збирається в мішок - багаторазовий тканинний або одноразовий паперовий пакет. Хороший мішковий пилосос оснащений мішком з шаром матеріалу і кількома додатковими шарами. Дешевші використовують лише звичайні паперові пакети різних форм і розмірів. Придбати їх може бути клопітно, тому що вони найчастіше адаптовані під конкретну модель, а наявність мішків для пилососів менш популярних брендів може бути проблематичною. Для алергіків дешевий якісний пилосос із паперовими мішками буде кращим, ніж дорожчий із контейнером для багаторазового матеріалу.


Вибираючи мішковий пилосос, варто звернути увагу на здоров'я. Для алергіків дешевий якісний пилосос із паперовими мішками буде кращим, ніж дорожчий із контейнером для багаторазового матеріалу. Коли бруд збирається в паперовий пакет, він щоразу викидається, таким чином уникаючи ситуації збору великої кількості пилу та кліщів у пилососі. Однак полотняні сумки потрібно прати, і щоб зберегти їх якомога чистішими, бажано робити це навіть після кожного використання. На жаль, часте прання не йде на користь сумці: коли матеріал починає зношуватися, плетіння розпушується, і з часом сумка починає пропускати частинки бруду, які під час пилососу потрапляють не тільки в повітря, але і в двигун і скорочують термін служби пристрою. Хороший мішковий пилосос – це не великі витрати.

 

 

 

 

Контейнерні пилососи

Пилососи без мішка (також відомі як контейнерні) зараз такі ж популярні, як і мішкові пилососи. В Україні контейнерні пилососи можна придбати на сайті - https://shop.rowenta.ua/pilososi/pilososi-bez-mishkiv.html. Одними з найкращих по співвідношенню ціна/якість є техніка виробника Rowenta. Поводитися з ними набагато зручніше, тому що не потрібно замінювати пакет, а бруд збирається в пластиковий контейнер. Хороший безмішковий пилосос характеризується практично постійною потужністю всмоктування, яка не залежить від того, наскільки заповнений контейнер. У продажу є безмішкові пилососи різних розмірів. Маленькі пилососи без мішка набагато зручніші, але зазвичай мають невеликий контейнер для пилу, тоді як більші пилососи важкі, але зручніші для прибирання великих поверхонь. Останнім часом дуже популярні вертикальні пилососи без мішка. Користувачі цінують їх за портативність, легкість і зручність використання. Багато з них підкреслюють, що з такою моделлю пилососять частіше, тому що це швидко, зручно і не вимагає висмикування важкого пилососа.


Отже, який пилосос купити – мішковий чи безмішковий? Звісно, ​​мішковий дешевше, а безмішковий зручніший і вміщає більше пилу. Однак слід пам’ятати, що наявність хорошого безмішкового пилососа не означає, що вам не потрібно його регулярно очищати і мити.

 

 

Водяні пилососи

Водяний пилосос чимось схожий на пилосос без мішка, за винятком того, що бруд потрапляє в спеціальний резервуар, наповнений водою. Це різновид фільтра для води - пил та інші домішки залишаються у воді, а чисте повітря видувається назовні. Тому це хороший пилосос для збирання шерсті в будинках з домашніми тваринами.

 

Використання водяного фільтра також корисно для алергіків - під час пилососу в повітря потрапляє мало пилових алергенів. Після пилососу просто викиньте брудну воду. Варто відзначити, що водяний пилосос - це не те саме, що миючий пилосос. Насправді миючий пилосос може бути водяним, але водяний пилосос необов'язково має функцію миття. Ви думаєте, чи варто купувати хороший пилосос з водяним фільтром? Хороші водяні пилососи, відрізняються низькими експлуатаційними витратами, що пов'язано з тим, що їх основним фільтром є вода. Тому можна дозволити собі дорожчу покупку, адже вона окупиться за короткий час.