Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Названо головного покупця російського газу в Європі

Названо головного покупця російського газу в Європі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Названо головного покупця російського газу в ЄвропіФранція у лютому 2024 року стала головним покупцем російського газу серед європейських країн, змістивши з цієї позиції Угорщину. Про це свідчать дані європейської статистики.

Так, у лютому Франція придбала у Росії зрідженого природного газу на 322,3 мільйона євро, що на 10 відсотків більше, ніж у січні.

Угорщина в лютому скоротила імпорт російського газу на третину – до 210 мільйонів євро, опустившись на друге місце. Третьою серед лідерів названо Іспанію з імпортом ЗПГ на 118,3 мільйона євро.

Найсильніше у лютому наростила покупки газу в Росії Греція — у 7,8 раза, до 110,4 мільйона євро. Потім йдуть Фінляндія та Швеція, які збільшили закупівлі вдвічі — до 6,6 та 4,7 мільйона євро відповідно.

Раніше видання Politico викрило президента Франції Еммануеля Макрона в непослідовній політиці, оскільки країна займає жорстку позицію щодо Росії щодо теми конфлікту в Україні і при цьому підвищує закупівлю зрідженого природного газу в Росії. За даними видання, з початку 2024 року постачання російського зрідженого природного газу до Франції зросло більше, ніж у будь-яку іншу європейську країну.