Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЄС анонсував нові санкції проти Ірану після атаки на Ізраїль

ЄС анонсував нові санкції проти Ірану після атаки на Ізраїль

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ЄС анонсував нові санкції проти Ірану після атаки на Ізраїль Лідери країн Євросоюзу (ЄС) за підсумками саміту у Брюсселі заявили, що розширять санкції щодо Ірану у зв'язку з атакою на Ізраїль. Згідно з заявою ЄС, більшість обмежень торкнуться виробництва безпілотників та ракет.

«Європейський Союз вживе подальших обмежувальних заходів проти Ірану, особливо щодо безпілотних літальних апаратів та ракет. Європейський союз, як і раніше, повністю відданий справі сприяння деескалації та безпеці в регіоні»,— йдеться у спільній заяві лідерів ЄС, яку наводить Reuters.

До розширення санкцій проти іранської ракетної програми та програми з безпілотників закликала голова Європарламенту Роберта Метсола, виступаючи перед європейськими лідерами. Крім того, вона висловилася за внесення іранського Корпусу вартових ісламської революції (КШІР) до європейського списку терористичних організацій.
 
За словами голови європейської дипломатії Жозепа Борреля, що для внесення КВІР до списку терористичних організацій суд має визнати, що ця організація здійснила теракт, але «поки що це не так».

У ніч на 14 квітня Іран атакував Ізраїль 300 безпілотниками, крилатими та балістичними ракетами. Ізраїльська армія заявила про знищення 99% запущених ракет та дронів. При цьому Іран назвав успішну атаку. Ізраїль пообіцяв дати «значну та потужну відповідь» на напад Ірану. WP писала, що Ізраїль хоче завдати удару, який не призведе до жертв, але «пошле сигнал для ворогів». Як варіанти удару у відповідь, за даними видання, розглядаються удар по об'єкту в Тегерані або кібератака.