Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Палата представників США оприлюднила законопроект про допомогу Україні - їй пропонується виділити майже 61 млрд доларів

Палата представників США оприлюднила законопроект про допомогу Україні - їй пропонується виділити майже 61 млрд доларів

Категорія: Головне, Політика
Палата представників США оприлюднила законопроект про допомогу Україні - їй пропонується виділити майже 61 млрд доларівСпікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що «весь світ спостерігає» за тим, чи США підтримуватимуть своїх союзників за кордоном. 
 
Законопроект про додаткове фінансування для України, представлений спікером Палати представників США Майком Джонсоном, пропонує виділити Україні 60,84 млрд. доларів для підтримки у протистоянні російській агресії, включаючи 23,2 млрд. доларів на заповнення збройових запасів США.

Джонсон раніше пояснив, що законопроект про додаткове фінансування України передбачає відхід від безоплатної передачі озброєнь та включає структуру позик.

Законопроект про допомогу Україні розглядатиметься окремо від допомоги Ізраїлю та союзникам США в Індо-Тихоокеанському регіоні, на відміну від первісного варіанта, схваленого Сенатом (верхньою палатою Конгресу). На підтримку Ізраїлю пропонується виділити $26,38 млрд., а на потреби Індо-Тихоокеанського регіону $8,12 млрд.

Голосування щодо кожного з чотирьох законопроектів (три вже представлені законодавцям, а четвертий щодо протидії Росії, Китаю та Ірану буде внесений до Палати пізніше сьогодні), як очікується, відбудеться в суботу ввечері.

Палата представників таким чином дослухалася вимог ультраправих прихильників Трампа про те, щоб розглядати ці законопроекти окремо.

Але остаточний продукт, як пише CNN з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, буде об'єднаний в один великий пакет, який буде відправлений для затвердження до Сенату, оскільки на цьому наполягають демократи як умова своєї підтримки.