Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » FT: українські чиновники вимагають десятки мільйонів євро у західного інвестора

FT: українські чиновники вимагають десятки мільйонів євро у західного інвестора

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
FT: українські чиновники вимагають десятки мільйонів євро у західного інвестораКорумповані українські чиновники, зокрема в адміністрації президента України Володимира Зеленського, вимагають у англо-німецького бізнесмена Арнульфа Дамерау десятки мільйонів євро за припинення судових переслідувань його бізнесу. Про це західний інвестор заявив в інтерв'ю Financial Times (FT).

Онлайн-казино «Космолот», співвласником якого є Дамерау — десятий за величиною платник податків України. Після перевірки бюро економічної безпеки республіки звинуватило компанію у порушенні законодавства про азартні ігри, а також ухилення від сплати податків на суму 560 мільйонів євро. Бізнесмен звинуватив Київ у сфабрикованих претензіях.

У грудні у Відні з Дамерау зустрівся українець, який заявив, що позови проти компанії знімуть у разі передачі бізнесменом контролю за половиною компанії офшорного трасту. Підприємець, у свою чергу, поділився подробицями зустрічі та іменами причетних до неї осіб із службами безпеки у Європі та Вашингтоні.

"Це країна, яка прагне стати частиною НАТО і Європейського Союзу, але те, що відбувається там зараз з боку невеликої меншості, викликає у мене дежавю похмурих часів [колишнього президента України Віктора] Януковича", - підсумував бізнесмен.