Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Шольц закликав країни НАТО знайти ще шість систем ППО Patriot для України

Шольц закликав країни НАТО знайти ще шість систем ППО Patriot для України

Категорія: Головне, Політика
Шольц закликав країни НАТО знайти ще шість систем ППО Patriot для УкраїниКанцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни НАТО знайти ще шість систем ППО Patriot, щоб передати Україні.

«Ми знаємо, що Україна зараз потребує нашої підтримки. Їй потрібен чіткий сигнал, що вона триватиме довго і постійно. Наші зусилля спрямовані на те, щоб забезпечити постачання достатньої кількості зброї, артилерії та боєприпасів», - сказав Шольц після засідання Європейської ради у Брюсселі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше заявив, що Київ ідентифікував 100 систем протиповітряної оборони в країнах-союзниках та просить передати хоча б сім із них для захисту українських міст.

Німеччина передала Україні із запасів бундесверу вже три системи Patriot, одну з них зовсім недавно.

«Ми чули, що тепер має бути ще сім систем. Одна з них наша. І ми сподіваємося, що ще шість знайдено в контексті НАТО», — сказав Шольц.

За словами Шольца, Німеччина зробила «найвагоміший внесок» у зміцнення української ППО для відображення російської агресії.

Німецький канцлер закликав інші країни-члени НАТО наслідувати приклад Берліна, «щоб забезпечити найкращий захист від численних атак, від яких зараз страждає Україна».