Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Глава ЦРУ: якщо не надати допомоги Україні, вона може програти до кінця року

Глава ЦРУ: якщо не надати допомоги Україні, вона може програти до кінця року

Категорія: Головне, Політика
Глава ЦРУ: якщо не надати допомоги Україні, вона може програти до кінця рокуДиректор ЦРУ Вільям Бернс під час виступу перед членами Конгресу у четвер заявив, що якщо вони не схвалять допомогу Україні зараз, Київ може зазнати поразки у війні до кінця року, пише видання Politico.

"З військовою допомогою - як практичною, так і психологічною, українці цілком здатні протриматися 2024 рік і спростувати зарозумілу думку Путіна про те, що час на його боці", - сказав він.

Але якщо допомоги не буде, картина «буде набагато жахливішою», додав глава ЦРУ.

"Існує цілком реальний ризик того, що українці можуть програти на полі бою до кінця 2024 року або, принаймні, поставити Путіна у становище, коли він зможе фактично диктувати умови політичного врегулювання", - заявив Бернс.

У середу голова Об'єднаного комітету начальників штабів Чарльз Браун заявив законодавцям, що досягнуті Україною успіхи можуть бути втрачені без підтримки США, а голова Пентагону Ллойд Остін попередив, що якщо допомога буде відкладена, союзники та партнери сумніватимуться, чи є США надійним партнером. пише Politico.

Голосування щодо законопроекту про виділення понад 60 млрд доларів Україні пройде у суботу.