Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США хочуть відправити додаткових військових радників до посольства у Києві

США хочуть відправити додаткових військових радників до посольства у Києві

Категорія: Головне, Політика
США хочуть відправити додаткових військових радників до посольства у КиєвіПентагон розглядає варіант відправлення до посольства у Києві додаткових військових радників, повідомив представник Міноборони США Патрік Райдер. За його словами, вони консультуватимуть та підтримуватимуть уряд та Збройні сили України, але не виконуватимуть військових обов'язків. За інформацією джерел Politico, може йтися про відправку до 60 осіб.

«Протягом усього конфлікту міністерство оборони переглядало та коригувало нашу присутність у країні залежно від умов безпеки. Наразі ми розглядаємо можливість відправлення кількох додаткових радників для розширення відділу з питань військової співпраці у посольстві», - сказав Райдер Politico.

Представник Пентагону зазначив, що відділ військового співробітництва в посольстві знаходиться під керівництвом глави дипмісії, хоча й укомплектований співробітниками Міноборони. Пан Райдер відмовився називати чисельність персоналу «з міркувань оперативної безпеки та захисту сил».

Джерела Politico повідомили, що додаткові військові у посольстві потрібні для підтримки логістики та нагляду за озброєннями, які направляють із США. Один із співрозмовників видання розповів, що додаткові сили також допомагатимуть українським військовим в обслуговуванні зброї. Стверджується, що кілька американських військових уже направлено на ротацію до посольства у Києві.

Палата представників Конгресу США напередодні, 20 квітня, схвалила передачу Україні заморожених активів Росії та надання країні додаткової допомоги. Новий пакет підтримки у Конгресі не могли погодити з осені 2023 року.