Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » SIPRI: світові витрати на оборону досягли рекордних 2443 мільярдів доларів

SIPRI: світові витрати на оборону досягли рекордних 2443 мільярдів доларів

Категорія: Головне, Політика
SIPRI: світові витрати на оборону досягли рекордних 2443 мільярдів доларів Світові витрати на оборону досягли рекорду за історію. Про це передає РІА Новини із посиланням на Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем миру (SIPRI) у звіті.

2023 року світові витрати на оборону досягли рекордних 2443 мільярдів доларів. Це найвищий рівень, який фіксував SIPRI. У десять лідерів за кількістю витрат на оборону увійшли США, Китай, Росія, Індія, Саудівська Аравія, Велика Британія, Німеччина, Україна, Франція та Японія.

Витрати на оборону у США (916 мільярдів) та Китаю (296 мільярдів) становлять близько половини від усіх світових витрат у цій галузі. У Росії цей показник становив 109 мільярдів доларів — на 24 відсотки більше у порівнянні з 2022 роком. Україна розташувалася на восьмому рядку з показником 64,8 мільярда доларів.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що членам Північноатлантичного альянсу слід обирати не інвестиції та витрати на власну оборону, а допомогу Україні. "Києву потрібно ще більше зброї", - зазначив він.