Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Комітет Сенату з розвідки: США можуть надіслати Києву ATACMS наступного тижня

Комітет Сенату з розвідки: США можуть надіслати Києву ATACMS наступного тижня

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Комітет Сенату з розвідки: США можуть надіслати Києву ATACMS наступного тижня Голова комітету Сенату Конгресу США з розвідки Марк Уорнер повідомив, що Вашингтон може відновити військові постачання Україні до кінця наступного тижня. У пакет допомоги увійдуть далекобійні ракети Army Tactical Missile System (ATACMS).

Політик припустив, що сенатори затвердять раніше ухвалений Палатою представників законопроект про виділення військової допомоги Києву і нададуть його на підпис президенту США Джо Байдену 23-24 квітня.

"Нам повідомили, щойно президент підпише [законопроект], переконавшись, що Конгрес виконає свою роботу, ці озброєння будуть відправлені до кінця тижня", - заявив Марк Ворнер голова сенатського комітету з розвідки. 

Він уточнив, що американська адміністрація протягом останніх двох місяців готувалася до передачі Києву коштів далекої вогневої поразки, таких як ATACMS. Відповідне положення прописано у схваленому напередодні законопроекті.

На запитання, чи включать у постачання Україні кошти далекої вогневої поразки, глава комітету відповів ствердно, зазначивши, що американська адміністрація готувалася до передачі ракет ATACMS останні два місяці і це прописано у схваленому напередодні документі.