Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Черкаська область передала Харківській 54 генератори

Черкаська область передала Харківській 54 генератори

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Черкаська область передала Харківській 54 генераториГолова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець повідомив про передачу Харківській області, енергосистема якої страждає від постійних російських обстрілів, 54 генераторів та іншого обладнання.

«Як і обіцяв, доправили вантаж підтримки харків'янам від нашої області. Все те, що збільшить їх стійкість. 54 генератори різної потужності та чотири зарядні станції. Також передали пауербанки, паливо та будівельну плівку, — написав він у фейсбуці. — Ситуація там надто складна. Майже щоденні обстріли інфраструктури. Ворог намагається занурити область у темряву. Тому вся країна об'єдналася у допомозі жителям Харківщини».

Компанія «Укренерго» повідомила в понеділок вранці, що через дефіцит змушена протягом останньої доби залучати аварійну допомогу з енергосистем європейських країн, і звернулася до всіх споживачів із проханням економно витрачати електроенергію.

«Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити споживання, що зростає. Продовжують цілодобово діяти обмеження споживання промислових споживачів на Криворіжжі. Вранці діють обмеження споживання на Харківщині. Знеструмлено близько 224 тисяч побутових споживачів», — йдеться у повідомленні.

Аварійний імпорт електроенергії здійснюється з Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови.