Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Україні перейменують 300 міст та сіл, пов'язаних із Росією

В Україні перейменують 300 міст та сіл, пов'язаних із Росією

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
В Україні перейменують 300 міст та сіл, пов'язаних із Росією Понад 300 назв населених пунктів в Україні хочуть змінити через зв'язок із Росією. Проект відповідної ухвали зареєстровано у Верховній раді.

«Пропонується перейменувати сім районів, 15 міст, 54 селища, 267 сіл», — йдеться у документі. Уточнюється, що буде перейменовано населені пункти, назви яких містять символіку «російської імперської політики», пов'язані з радянськими святами, «присвячені відповідним особам», а також які не відповідають стандартам української мови.

Зокрема, на Одещині пропонують перейменувати село Надійдівка на Шампань, село Гай — на Новий Париж, а місто Південне — на Порт-Анненталь. Крім того, село Перемога на Житомирщині планують перейменувати на село Дідушанка, село Пушкіне в Закарпатській області — на Міжлісне, село Першого травня на Київщині — на Роська.
 
Очікується, що місто Первомайськ на Миколаївщині змінить назву на Ольвіополь. За остаточне рішення народні депутати проголосують на сесії Верховної Ради.