Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У КНДР пройшли перші навчання з нанесення умовного ядерного контрудара

У КНДР пройшли перші навчання з нанесення умовного ядерного контрудара

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У КНДР пройшли перші навчання з нанесення умовного ядерного контрудараКНДР провела перші комплексні тактичні навчання щодо завдання умовного ядерного контрудара із застосуванням батарей надвеликих реактивних знарядь 600-мм калібру, повідомило Центрально телеграфне агентство Кореї (ЦТАК). На навчаннях був присутній лідер КНДР Кім Чен Ин, зазначається у матеріалі ЦТАК.

У ході навчання були зроблені постріли снарядами надвеликої реактивної зброї з імітованою ядерною боєголовкою. У матеріалі ЦТАК йдеться про те, що снаряди «точно вразили ціль-острів на відстані 352 км».

За словами Кім Чен Ина, наведеним у тексті ЦТАК, дані навчання підготували ядерні збройні сили КНДР до «термінового та точного виконання важливої місії стримування війни та завоювання ініціативи у будь-який час, у будь-якій ситуації». У повідомленні агентства наголошується, що навчання пройшли на тлі «провокаційних воєнних дій ворогів» і стали для них «однозначним сигналом попередження».

У грудні 2023 року Кім Чен Ин заявив, що наступного року КНДР має прискорити підготовку до війни, щоб протистояти «безпрецедентним» конфронтаційним крокам з боку американської влади. Південну Корею він назвав найворожішою країною та закликав закріпити цю ухвалу в конституції КНДР. 11 квітня 2024 року Кім Чен Ин закликав північнокорейську армію «як ніколи готуватися до війни».